Kinderopvang

We werken waar nodig en mogelijk intensief samen met de diverse kinderopvangorganisaties in Leiderdorp.
Een bijzonder samenwerkingsverband hebben we met FloreoKids die in 3 van de 4 scholen een vestiging heeft. Zodoende kunnen we bij alle vormen van opvang optimaal als integraal kindcentrum functioneren. We streven ernaar onze samenwerking nog veel verder uit te breiden zodat onderwijs en opvang vloeiend in elkaar overlopen met een optimale opvoedkundige afstemming.

 

Voor- en naschoolse opvang

FloreoKids verzorgt voor- en naschoolse opvang op drie van onze scholen. FloreoKids (voorheen SKL) is een maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie met locaties in Leiderdorp, Hoogmade en Leiden. Enthousiaste en deskundige pedagogisch medewerkers zijn daar betrokken bij de ontwikkeling van de kinderen.

De buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang én vakantieopvang. Voorschoolse opvang vindt plaats vanaf 7.00 uur. De kinderen ontbijten met elkaar en hebben daarna nog kort de tijd om te spelen.

Naschoolse opvang is uit school tot 18.30/19.00 uur. Er is een afwisselend activiteitenprogramma, afgestemd op de leeftijd en interesses van de kinderen. Uiteraard is er ook ruimte om na een drukke schooldag even lekker niets te doen.

Tijdens alle officiële basisschoolvakanties is de opvang de hele dag open en worden er regelmatig uitstapjes gemaakt. FloreoKids biedt ook opvang op de roostervrije dagen van school.

Neemt u gerust contact op met Floreokids om de mogelijkheden voor u te bespreken. Ook bent u van harte welkom een kijkje te nemen op de locatie. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van FloreoKids.

 

Tussenschoolse opvang

Wat betreft de tussenschoolse opvang, is sprake van het zogenaamde ‘collectief overblijven’. De kinderen kunnen allemaal overblijven op school en eten dan met de leerkracht in de klas. Onder toezicht van de medewerkers van Lunchtijd Leiderdorp spelen de kinderen voor of na het eten buiten op het plein.  

De administratieve organisatie van de tussenschoolse opvang ligt bij de scholen. 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren